Door het onderhouden van websites van klanten, valt mij een aantal dingen op die ondernemers doen met hun website die het risico op hackers doet vergroten.

WordPress is het meest populaire contentmanagementsysteem (CMS), met 43,2% van alle websites die op zijn software draaien. Helaas trekt zijn populariteit allerlei soorten cybercriminelen aan die misbruik maken van de beveiligingsproblemen van het platform.

Dit betekent niet dat WordPress een vreselijk beveiligingssysteem heeft – beveiligingsinbreuken kunnen ook optreden als gevolg van een gebrek aan beveiligingsbewustzijn van de gebruiker. Daarom is het het beste om voorzorgsmaatregelen toe te passen voordat jouw website een doelwit voor hackers wordt.

Ik heb een lijst voor je gemaakt met 8 tips om je WordPress website veilig te houden:

1. Klik nooit op een link in een email die zegt dat deze afkomstig is van WordPress-beveiliging of Websitebeveiliging. Het is een phishing-email die jou naar een nep WordPresspagina leidt en je gebruikersnaam en wachtwoord vraagt ​​om in te loggen. Als je jouw gebruikersnaam en wachtwoord invoert, zullen ze deze opslaan en aanvallen op jouw website. WordPress-beveiliging of WordPress zelf stuurt nooit een email naar gebruikers met betrekking tot beveiligingscontrole.

2. Verwijder altijd spamreacties en keur nooit reacties met links goed. Dergelijke opmerkingen openen een achterdeur voor hackers en spammers.

3. Update je WordPress-website en plugins regelmatig.

4. Gebruik nooit verouderde of oude bijgewerkte plug-ins/thema’s. Dergelijke plug-ins of thema’s zijn gemakkelijk aan te vallen voor spammers en hackers.

5. Optimaliseer de site regelmatig met behulp bij voorkeur van mij en zorg voor een sterk wachtwoord. Wijzig je wachtwoord elke 3 maanden.

6. Raadpleeg altijd je webdesigner of developer voordat je een plugin of thema installeert. Veel thema’s en plugins zijn slecht gecodeerd en daardoor gemakkelijk te hacken of aan te vallen.

7. Gebruik altijd captcha op contactformulieren en maak je geen zorgen als je emails ontvangt van je eigen emailadres. Het is een truc van spammers en hackers om gebruikers te verwarren door op e-mail te klikken.

8. Beantwoord of klik nooit op email waarin staat dat jouw hosting of domein is verlopen. Je weet wanneer jouw hostingpakket of domein verlopen is. Raadpleeg bij twijfel je webdeveloper/webdesigner of hostingbedrijf.

Wil je meer weten over hoe je jouw website kunt beveiligen, heb je problemen met je website, of je hebt interessen in 1 van mijn abonnementen voor het onderhouden van je website? Mail gerust al je vragen naar contact@wenswebdesign.nl

Deel deze blog met andere ondernemers voor wie dit interessant zou kunnen zijn.